ČLÁNKY

Dostali jsme se postupně až na konec menstruačního cyklu - do poslední, luteální fáze. Pojďme si představit, co se během luteální fáze v těle děje a jak tomu přizpůsobit trénink tak, aby byl co nejefektivnější.

V minulém díle jsme si přiblížili silový trénink během folikulární fáze. Následuje ovulace, která ovšem trvá sama o sobě pouze pár hodin. Ze začátku si tedy upřesníme, na jak dlouhé období si trénink ovulační fáze uzpůsobíme.

V minulém díle jsme si přiblížili silový trénink během menstruace. Dnes se podíváme na trénink během folikulární fáze, tedy přesněji na trénink ve zbývající části folikulární fáze.

Struktura tréninkové jednotky je pro mnohé začátečníky, ale i pokročilé velkou neznámou. Mnoho sportovců si stále ještě myslí, že rozehřátí je zbytečné nebo že stačí odjet svých pár sérií na biceps, za ně hodit dřepy a zakončit to těžkými deadlifty jakože finisher exercise (aby měli ke konci pocit, že se fakt zničili). Tak to ale není a být nemá. ...

O ranních rutinách se na svém Instagramovém účtu zmiňuji celkem často. Staly se nedílnou součástí mého života a nedovedu si bez nich představit jediný den. Dokonce své víkendy zahajuji svými rituály.

Plánování tréninku dle neurotypů je systém, se kterým jako první přišel legendární Charles Poliquin. Do podoby, kterou vám zde představím, ji přejal Christian Thibaudeau. Christian je kanadský olympionik a silový trenér z Montrealu (Kanada), který se u Charlese Poliquina učil. Založil online bodybuildingový magazín Iron Mag. Už dlouhou dobu je...

O koho se jedná? Ve zkratce je to profesionál, který zná všechny potřebné informace potřebné k sestavování jednotlivých tréninků i celé periodizace.

Určitě všem, kdo chtějí s půstem začít, doporučuji nejdřív zjištěni potřebných informací, a to z ověřených zdrojů. V tomto článku se dočtete pouze mou osobní zkušenost a přetlumočené informace, které jsem si z ověřených zdrojů zjistila já.